AlpaGreen

Drie materiaalsoorten verenigt in één folie

AlpaGreen is een soepele plasticsoort die bestaat uit een combinatie van 3 materiaalsoorten:

  1. Polyethyleen (LDPE of MDPE): Dit type materiaal zorgt voor een constante sterkte en draagkracht en bepaalt het glanzende of matte uitzicht van de draagtas of verpakking.

  2. Gerecycleerde polyethyleen (recycled PE): Dankzij het gebruik van gerecycleerd materiaal krijgt afval een tweede leven en wordt er bespaard op de alsmaar slinkende voorraad aan fossiele grondstoffen.

  3. Biogebaseerde polyethyleen: Onze biogebaseerde polyethyleen wordt gemaakt van gecertificeerd hernieuwbare polyethyleen van de tweede generatie, oftewel hernieuwbare grondstoffen die niet concurreren met de voedselproductie. Het materiaal dat gebruikt wordt voor AlpaGreen wordt gewonnen uit afvalstromen van de houtindustrie en is gecertificeerd volgens REDcert².

AlpaGreen is niet composteerbaar, wel 100% recycleerbaar.

Met deze groene folie trachten wij de ecologische voetafdruk van onze producten drastisch te verkleinen en bieden we u een milieuvriendelijk én betaalbaar alternatief voor conventionele polyethyleen.

Waarom kiezen voor een verpakking of draagtas uit AlpaGreen?

Verpakkingen of draagtassen gemaakt uit AlpaGreen hebben hetzelfde uitzicht en dezelfde draagkracht, trek- en natsterkte als verpakkingen en draagtassen gemaakt uit traditionele PE. Echter door drie materiaalsoorten in één folie te verenigen, biedt AlpaGreen een aantal bijkomende voordelen:

  • De CO2-voetafdruk ligt tot 60% lager dan bij gewone PE.

  • Dankzij het gebruik van gerecycleerde en biogebaseerde polyethyleen wordt er bespaard op fossiele grondstoffen.

  • Door gebruik te maken van gerecycleerd materiaal vermindert de afvalberg.

  • Het inzetten van gerecycleerd materiaal is energiebesparend ten opzichte van nieuw materiaal.

Good to know alpagro packaging

Goed om weten…

Groene producten zijn vaak veel duurder dan hun gangbare varianten. In vergelijking met traditionele PE-draagtassen ligt de prijs voor een draagtas uit AlpaGreen slechts ca. 20% hoger. Dit maakt van AlpaGreen het ecologisch én economisch alternatief voor een gewone plastieken zak of flexibele verpakking.

Voorbeelden van producten gemaakt uit AlpaGreen

    Wenst u een draagtas of
    verpakking uit AlpaGreen?

    Wij helpen u graag verder!

    Onze specialisten staan voor u klaar voor bijkomende informatie over onze diverse materiaalsoorten en geven u graag advies op maat van uw product.

    Maatwerk verpakkingen design