Certificaten

Als fabrikant voelen wij ons verantwoordelijk voor de milieu-impact van onze producten op de markt. Wij streven ernaar onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, de levensduur van materialen te verlengen en verpakkingen te ontwerpen die gemakkelijk recycleerbaar zijn. Wij zetten in op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid door gebruik te maken van gecertificeerde materialen. Dankzij deze certificeringen bent u zeker dat u een product koopt dat aan de kwaliteitsnormen voldoet.

Keurmerken

Met het aanbrengen van de juiste keurmerken kan u de eindconsument correct informeren over de gebruikte materiaalsoort en helpt u bij de identificatie van duurzame materialen. Onderstaand vindt u een overzicht van de keurmerken die op onze verpakkingen aangebracht kunnen worden.

REDcert²

Redcert2 alpagro packaging biogebaseerde polyethyleen

Onze draagtassen en verpakkingen uit biogebaseerde polyethyleen en AlpaGreen, die geheel of gedeeltelijk gemaakt worden uit plantaardige restproducten van de houtindustrie, zijn gecertificeerd met het REDcert²-logo. Dit keurmerk garandeert dat onze producten gemaakt zijn uit biomassa die volledig traceerbaar en duurzaam is en dat ze voldoen aan de eisen van de hernieuwbare energierichtlijn RED II (Renewable Energy Directive). Deze Europese richtlijn bevat strenge eisen met betrekking tot duurzaamheid, de reductie van broeikasgassen en de bescherming van het milieu.

OK Compost Industrial

Ok compost industrial alpagro packaging

Onze draagtassen en verpakkingen uit bioplastic, gemaakt op basis van maïszetmeel, zijn gecertificeerd door TÜV Austria met het OK Compost Industrial label. Ze beantwoorden daarmee aan de strenge vereisten van de Europese norm voor composteerbare verpakkingen EN13432. Draagtassen of verpakkingen voorzien van het OK Compost Industrial label composteren gegarandeerd binnen 12 weken in een industriële composteerinstallatie (bij temperaturen van 55°C tot 60°C). De keur geldt voor de volledige draagtas of verpakking dus ook voor de inkten en additieven.

OK Compost Home

Ok compost home alpagro packaging

Een deel van onze bioplastic verpakkingen, vooral de dunnere folies zoals o.a. mailingfolie, dragen het OK Compost Home label en voldoen eveneens aan de Europese norm EN13432. Voor het Home-label worden dezelfde testen uitgevoerd als voor OK Compost Industrial label, maar de temperatuur en de periode van de testen verschillen. Home-gecertificeerde producten composteren bij lagere en minder constante temperaturen, kenmerkend voor de composthoop in de tuin. Producten voorzien van het OK Compost Home label mogen zowel thuis op de composthoop als in de bio-afvalbak gedeponeerd worden.

FSC

Fsc keurmerk

Onze papieren draagtassen zijn gecertificeerd met het FSC-keurmerk, wat garandeert dat het hout waaruit het papier vervaardigd wordt uit verantwoorde en duurzame bosbouw komt. Forest Stewardship Council (afgekort FSC) is de internationale organisatie die het certificaat uitreikt. Zij streven naar duurzaam bosbeheer wereldwijd en dit volgens strikte ecologische, sociale en economische criteria.