Duurzaam ondernemen,
ons engagement

Plastic, een duurzaam verpakkingsmateriaal

Al sinds ons bestaan streven wij bij Alpagro Packaging met volle overtuiging naar een beter milieu en een beter klimaat. Ondanks dat plastic vaak gezien wordt als een controversieel materiaal vanwege de negatieve milieu-impact die gepaard gaat met wegwerpplastic en zwerfvuil, geloven wij in plastic als essentieel en duurzaam verpakkingsmateriaal. Hierbij is het echter van cruciaal belang dat het materiaal verantwoord gebruikt en beheerd wordt.

Waarom plastic?

  • In vergelijking met andere materialen zoals papier, katoen of jute zijn draagtassen of verpakkingen in plastic aanzienlijk lichter in gewicht en toch sterk wat betekent dat er minder materiaal en energie verbruikt wordt bij de productie. Ook is plastic een compact materiaal waardoor de opslag ervan weinig plaats inneemt en er minder vrachtwagens nodig zijn voor het transport. De som van dit alles resulteert in een lager energie- en brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

  • Daarenboven kan plastic ontelbare keren gerecycleerd worden, wat de CO2-voetafdruk decimeert ten bate van het klimaat en tegelijkertijd de afvalberg en het zwerfvuil reduceert. Extra klimaatwinst halen we door plastics in te zetten gemaakt op basis van plantaardige oliën, wat de grondstof quasi CO2-neutraal maakt. 

  • Een plastic verpakking is eveneens waterbestendig, bevordert de hygiëne van het product en zorgt voor een langere houdbaarheid van voedingsmiddelen, wat voedselverspilling vermindert.

Verantwoord gebruik & beheer

Om de voordelen van plastic te kunnen benutten en tegelijkertijd de negatieve impact op het milieu te verminderen, streven wij naar een wereld waarin plastic op een verantwoorde en duurzame manier gebruikt wordt.

Ons engagement bestaat erin draagtassen en verpakkingen op de markt te brengen die uit duurzame materiaalsoorten gemaakt worden waarbij we focussen op hergebruik, recycling, circulariteit en het gebruik van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.

Bij Alpagro Packaging promoten wij het hergebruik van plastic draagtassen en verpakkingen en moedigen wij onze klanten aan om bewuste keuzes te maken die bijdragen aan een circulaire economie. We streven ernaar om wegwerpplastic te verminderen en te vervangen door duurzame alternatieven.

Circular economy alpagro packaging
Zero waste alpagro packaging

Samen circulair

Reduce, re-use, recycle

Om wegwerpplastic te verminderen en hergebruik te stimuleren, worden al onze producten uit stevige materiaalsoorten gemaakt. Hun langere levenscyclus komt niet alleen het milieu ten goede, maar ook uw naam, merk of identiteit wordt herhaaldelijk in de kijker gezet.

Daarnaast zijn al onze materiaalsoorten recycleerbaar waardoor de gebruikte hulpbronnen zo lang mogelijk in de kringloop blijven. We werken samen met partners om de infrastructuur voor het recycleren van plastic te verbeteren en engageren ons om de recyclage eenvoudiger en efficiënter te kunnen laten verlopen. Door in te zetten op recycling en circulariteit dragen we bij aan het verminderen van de afvalberg en reduceren we het gebruik van nieuwe grondstoffen.

België koploper

België heeft de afgelopen jaren voluit ingezet op afvalpreventie en recyclage en mag zich op dat vlak met trots Europees koploper noemen. Dankzij een goed uitgebouwd systeem van selectieve PMD-inzameling en gesofisticeerde triage- en recyclingtechnieken, scoort plastic bij ons en onze buurlanden ook in de end-of-life fase erg hoog.

Ons assortiment aan
duurzame materiaalsoorten

Bij ons kan u terecht voor hoogwaardige draagtassen en verpakkingen gemaakt uit duurzame materiaalsoorten. Naast conventionele polyethyleen verwerken wij ook gerecycleerde en hernieuwbare polyethyleen en 100% composteerbaar materiaal op basis van maïszetmeel. Dankzij deze alternatieve grondstoffen trachten wij onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de milieu-impact van onze producten zo klein mogelijk te houden.

Wij testen regelmatig nieuwe materialen en blijven innoveren met betrekking tot recycleerbare en milieuvriendelijke oplossingen. Dit alles om samen met u als klant bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Benieuwd welke duurzame verpakkingsoplossingen wij u kunnen aanbieden?

Sustainability alpagro

Persoonlijk advies op maat
van uw product

Wij werken samen met u als klant aan een duurzame toekomst en adviseren u graag in uw poging om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Onze verpakkingsexperten staan voor u klaar voor persoonlijk advies over het ideale materiaal voor uw verpakking.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maatwerk verpakkingen design