Biogebaseerde polyethyleen

Biogebaseerd? Natuurlijk!

“Biogebaseerd” of “biobased” wil zeggen dat het materiaal, volledig of deels, gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Onze biogebaseerde polyethyleen (PE) wordt gemaakt van gecertificeerd hernieuwbare grondstoffen van de tweede generatie, oftewel hernieuwbare grondstoffen die niet concurreren met de voedselproductie. Biomassa van de tweede generatie wordt o.a. gewonnen uit plantaardige restproducten uit de land- en bosbouw. Het materiaal dat wij gebruiken, wordt gewonnen uit afvalstromen van de houtindustrie, gebruikte frituurolie en resten afkomstig van de verwerking van plantaardige olie. Het materiaal is gecertificeerd volgens REDcert². Dit certificeringssysteem schrijft strikte regels voor inzake de traceerbaarheid en vereist een controleketen die gebaseerd is op een massabalanssysteem.

Onze biogebaseerde polyethyleen heeft een bio-oorsprong, maar is niet composteerbaar, wel 100% recycleerbaar.

Waarom kiezen voor een verpakking of draagtas uit biogebaseerde polyethyleen?

Biogebaseerde polyethyleen heeft dezelfde fysische en chemische eigenschappen als conventionele PE, wat betekent dat verpakkingen of draagtassen gemaakt uit biobased PE exact hetzelfde uitzicht en dezelfde draagkracht, trek- en natsterkte hebben als verpakkingen en draagtassen gemaakt uit traditionele PE. Naast de voordelen van traditionele PE, biedt biobased polyethyleen een aantal bijkomende milieu-voordelen:

  • Biobased PE wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen, wat leidt tot een lagere uitstoot van broeikasgassen in vergelijking met de productie van virgin PE uit fossiele grondstoffen.

  • Dankzij het gebruik van hernieuwbare grondstoffen wordt er bespaard op fossiele grondstoffen.

  • Het gebruik van biogebaseerde polyethyleen draagt bij aan een circulaire economie, waar materialen en producten zoveel mogelijk hergebruikt en gerecycleerd worden om de afvalproductie te minimaliseren en waardevolle grondstoffen te hervaloriseren.

Wenst u een draagtas of
verpakking uit biogebaseerde PE?

Wij helpen u graag verder!

Onze specialisten staan voor u klaar voor bijkomende informatie over onze diverse materiaalsoorten en geven u graag advies op maat van uw product.

Maatwerk verpakkingen design